Связаться с нами:
т/ф. +38 (057) 728-14-56
Суббота, 18.05.2024, 12:29
Приветствую Вас Прохожий | Регистрация | Вход

Навигация
Новости
[02.11.2015]
Інформаційно-навчальний семінар в місті Тернопіль. (0)
[02.11.2015]
Тарновський М. В. отримав сертифікат уповноваженого міжнародного Тренера Асоціації Інженеров-Енергетиків. (0)
[02.11.2015]
ПЕФ "Оптім-Енерго" здійснює діяльність в межах проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (0)
[01.08.2013]
Danfoss Интеллектуальный электронный термостат Living Eco (0)
[31.05.2013]
На сайте размещена новая статья Солнечная энергетика, электричество без горения (0)
Партнеры:
  • Ассоциация энергоаудиторов
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Форма входа
    Поиск
    Календарь
    «  Ноябрь 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30
    Архив записей
    Полезные ссылки:
  • Яндекс
  • Wilo. Инструкции
  • Grundfos. Каталоги насосов
  • Главная » 2015 » Ноябрь » 2 » ПЕФ "Оптім-Енерго" здійснює діяльність в межах проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні»
    12:13
    ПЕФ "Оптім-Енерго" здійснює діяльність в межах проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні»

    Основною метою Проекту «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (МЕР) є підвищення енергетичної безпеки України. Збільшення енергоефективності кінцевого споживання разом зі збільшенням виробництва чистої енергії у великих містечках та містах скоротять споживання традиційних видів палива в Україні, водночас скорочуючи викиди парникових газів та витрати на енергоносії та імпорт енергоносіїв. Проект має чотири основних напрямки діяльності:

    •             Удосконалення регуляторного та законодавчого сприятливого середовища для чистої енергії;

    •             Сприяння інвестиціям у технології та застосування чистої енергії;

    •             Розвиток потенціалу та розповсюдження досвіду;

    •             Підвищення потенціалу Уряду України для розробки Стратегій розвитку з низьким рівнем викидів.

    Новий проект матиме важливий фокус на запровадженні енергоефективності та чистої енергії в містах шляхом надання допомоги муніципалітетам у плануванні, підготовці та фінансуванні проектів чистої енергії.

    Запровадження систем енергоменеджменту; підтримка застосування кредитних гарантій Установи кредитування розвитку; підтримка механізмів мобілізації інвестицій приватного сектору (а саме ЕСКО); розробка планів збільшення обізнаності громадськості у питаннях сталої енергетики.

    План дій сталої енергетики (ПДСЕ) – це ключовий документ, який демонструє, яким чином підписанти Угоди мерів виконуватимуть свої зобов’язання до 2020 року. ПДСЕ визначає конкретні заходи зі скорочення, водночас встановлюючи часові рамки та розподіляючи обов’язки, що перетворює довготривалу стратегію у дії. Підписанти беруть на себе зобов’язання подати свої ПДСЕ протягом одного року після приєднання до Угоди.  Для визначення дій та можливостей для досягнення мети місцевого органу влади зі скорочення викидів СО2 використовуються результати Базової лінії кадастру викидів.

    Зобов’язання в рамках Угоди мерів торкаються всієї географічної території місцевого органу влади (містечко, місто та область). ПДСЕ має бути сфокусованим на заходах, направлених на скорочення викидів CO2 та скорочення загального енергоспоживання кінцевими споживачами як у державному, так і в приватному секторі. Однак, очікується, що місцевий орган влади відіграватиме роль зразка, а тому вживатиме надзвичайні заходи у відношенні власних будівель, установ, транспортного парку та операцій місцевого органу влади.

    Більше 30 українських міст підписали Європейську Угоду мерів та взяли зобов’язання з розробки та подання ПДСЕ, із зазначенням конкретних заходів, направлених на скорочення викидів СО2 протягом року після підписання, але лише кілька з них розробили ПДСЕ згідно з вимогами Угоди мерів.

    Протягом 2014-2015 років експертами ПЕФ "Оптім-Енерго"  були підготовлені звіти про енергетичний аудит з розробки базового кадастру енергоспоживання та викидів СО2, які були використовані для Плану Дій Сталого Енергетичного Розвитку (ПДСЕР міст Дніпропетровськ, Краматорськ, Запоріжжя, Херсон, Тернопіль, Павлоград, Суми, Київ). 

    У жовтні 2015 експертами ПЕФ "Оптім-Енерго" було  розпочато розробку пакету документів для муніципалітетів міст Київ, Тернопіль, Суми, Павлоград   згідно з Завданням 2.3: Допомога у створенні муніципальних систем енергоменеджменту у містах партнерах з метою обговорення та підготовки прийняття політичного рішення про початок впровадження системи енергетичного менеджменту для бюджетної сфери міста

    Був розроблений попередній варіант пакету документів для міст Павлоград та Суми. Триває розробка аналогічних пакетів документів для міст Київ та Тернопіль. В процесі розробки документів, які повинні допомогти місцевим органам самоуправління прийняти політичне рішення та трансформувати його в юридичне та фінансове обґрунтування діяльності муніципальної служби енергоменеджменту, враховуються соціально-економічні чинники кожного з міст-партнерів Проекту. Ведеться плідна співпраця з представниками муніципалітетів, що опікуються  енергетичним сектором міста, постачальниками та споживачами енергоносіїв.

    Перелік документів, які плануються передати на розгляд муніципалітетів міст Київ, Тернопіль, Суми, Павлоград наведений нижче:

    1. Проект Концепції  запровадження СЕМ в кожному з міст;
    2. Проект Рішення сесії Міськради про впровадження СЕМ;
    3. Проект Положення про КП «ЕСКО»;
    4. Проект Положення про ГВП;
    5. Проект Розпорядження про проведення внутрішнього аудиту СЕМ;
    6. Проект Розпорядження про проведення зовнішнього аудиту СЕМ;
    7. Посадова інструкція енергоменеджера будівель - 1 рівень;
    8. Проект Посадова інструкція енергоменеджера - 2 рівень;
    9. Проект Посадова інструкція енергоменеджера - 3 рівень;
    10. Положення про порядок аналізу енергоспоживання та підготовки управлінських рішень
    Просмотров: 744 | Добавил: Tarnovskiy | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]